Udregning af fedtprocent for mænd

Fedtprocent Beregner for mænd

Fedtprocent beregner for mænd

Denne beregner udregner mænds fedtprocent.

Forskellen på mænd og kvinders udregning af fedtprocent (via denne formel) er "hofteomkredsen", der kun er relevant for kvinder.

HUSK: Fedtprocent udregning vil aldrig være 100% præcist.

Hvad betragtes som en sund kropsfedtprocent?

AlderProcentsats for sundt fedtprocent for mænd
20-398%-19%
40-5911%-21%
60-7913%-24%

Kilde: American Journal of Clinical Nutrition

Andre beregnere der giver indikationer på kroppens sundhed

BMI beregner

BMI står for Body Mass Index. Det er en måling, der bruges til at estimere en persons kropsfedt baseret på deres vægt i forhold til deres højde. Det er en sundhedsindikator, fordi det kan give en generel idé om en persons vægt i forhold til deres højde. BMI bruges ofte til at identificere potentielle vægtrelaterede sundhedsrisici, som overvægt eller undervægt.

Hofte-talje ratio

Talje-hofte-ratioen er forholdet mellem omkredsen af taljen og hofterne. Det bruges som en sundhedsindikator, fordi det kan vise, hvordan kropsfedtet er fordelt på kroppen. Et højere talje-hofte-forhold, hvor taljen er større end hofterne, kan være forbundet med en højere risiko for hjertesygdomme og andre sundhedsproblemer. Så talje-hofte-forholdet kan hjælpe med at vurdere en persons helbred og vejlede dem i at træffe valg om kost, motion og livsstilsændringer for at reducere risikoen for diverse livsstilssygdomme.

Scroll to Top