Jern kosttilskud til gravide
Oversigt over sidens indhold
Overblik over denne sides indhold
ToggleBedste priser på jern kosttilskud
Blueiron flydende jerntilskud til gravide
- Medfølgende målebæger sikrer at ved 10 ml. Blueiron fåes 40 mg. jern (Sundhedsstyrelsen anbefaling)
- Vigtigt vitamin for fertile før og efter graviditet
- Indeholder blåbærsaft
- Let optagelig form, som er tilpasset gravide
Jern + C
- 90 tabletter
- Jern+C indeholder kombination af to jernkilder
- Skånsom mod maven
- Jern, vitamin B6 og vitamin C bidrager til normalt energistofskifte samt til at mindske træthed og udmattelse
- Jern og vitamin B12 bidrager til en normal dannelse af røde blodlegemer
Hvorfor er jern vigtigt for gravide kvinder?
Jern spiller en afgørende rolle under graviditeten ved at hjælpe med at transportere ilt til både moderen og fosteret. Det er afgørende for dannelsen af røde blodlegemer og kan hjælpe med at forebygge anæmi, som er almindeligt under graviditet på grund af den øgede blodmængde.
Hvilken type jerntilskud bør gravide kvinder tage?
De mest almindelige former for jerntilskud, der anbefales til gravide, er jernsulfat eller jernfumarat. Disse former absorberes let og tolereres generelt godt af de fleste.
Hvor meget jern skal gravide tage?
Gravide kvinder har brug for et øget jernindtag, da blodvolumen udvides under graviditeten. Det anbefales typisk, at gravide indtager omkring 27 mg jern dagligt for at dække deres ernæringsmæssige behov.
Hvornår skal gravide begynde at tage jerntilskud?
Ideelt set bør gravide kvinder begynde at tage jerntilskud, når de planlægger graviditet eller så tidligt som muligt under graviditeten for at sikre tilstrækkelige jernniveauer og forebygge anæmi. Det skal dog siges, at det aldrig er for sent at begynde på kosttilskuddet.
Hvilke fødevarer indeholder jern?
Jern findes naturligt i en række forskellige fødevarer, herunder kød, fjerkræ, fisk, skaldyr, bælgfrugter, grønne bladgrøntsager, fuldkorn og berigede kornprodukter. Ved at inkludere disse fødevarer i kosten kan man øge sit jernindtag.
Kan man få for meget jern?
Selv om jern er vigtigt, kan et for stort indtag være skadeligt og føre til jernforgiftning. Derfor er det vigtigt at følge doseringsanbefalingerne og undgå at tage for meget jerntilskud.
Hvad er bivirkningerne ved jerntilskud?
Nogle personer kan opleve bivirkninger, når de tager jerntilskud, herunder kvalme, forstoppelse eller mavesmerter. Disse bivirkninger kan ofte minimeres ved at tage jerntilskud sammen med mad eller vælge en mere letfordøjelig form. Det bør været givet, at man altid skal følge de anbefalede doseringer.
Hvilke jerntilskud er bedst til gravide?
De bedste jerntilskud til gravide er dem, der er letoptagelige. Jernsulfat og jernfumarat er almindeligt anvendte former, men andre former som f.eks. jernglycinat kan også være effektive og mere skånsomme for maven.
Hvordan vi anmelder produkter hos Vital Sundhed
Vital Sundhed er skabt med det formål at informere forbrugere om sundhedsfremmende produkter, samt skabe let overblik over omtaltes produkters egenskaber og priser. Så besøgende får de bedste forudsætninger for at finde bedste produkt, til den bedste pris.
Om Vital Sundhed
Læs mere om Vital Sundhed her
Moldaugade 1
2300 København S
Frederik@vitalsundhed.dk
CVR: 38358448